Θοδωρής Τσούτσος

Η φυσιογνωμία του φετινού ΠΑΟΚ

Τα ευρωπαϊκά ματς μεσοβδόμαδα ποτέ δεν ήταν κριτήριο για τα ντέρμπι της Κυριακής, αλλά τεστάρουν αντοχές & «δείχνουν» το ρόστερ. Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr με αφορμή την ήττα του ΠΑΟΚ.

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες δεν αποτελούν κριτήριο για τον αγώνα της Κυριακής. Ποτέ δεν αποτελούσαν, ειδικά όταν μιλάμε για ντέρμπι. Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι χειρότερος στο Καραϊσκάκη επειδή έχασε με 2-0 από την Καραμπάγκ. Ούτε ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος επειδή έβαλε τέσσερα γκολ στην Αστάνα. Τα ντέρμπι πάντα έχουν τη δική τους άποψη...

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες, όμως, αποτελούν σε γενικές γραμμές κριτήριο για το τι ομάδα έχεις. Υπάρχουν παραδείγματα από το παραλθόν που το επιβεβαιώνουν, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το κάνει και το ίδιο το παρόν. Από την Ευρώπη, δηλαδή, από Αύγουστο μήνα, είχαμε αντιληφθεί ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα είναι κομμάτι καλύτερος από τον περσινό. Ανεξάρτητα αν τον έχουν "πετσοκόψει" στον όμιλο.

Από την Ευρώπη και την Μπερ Σεβά είχαμε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι Ολυμπιακός. Το κατάλαβε άλλωστε και ο ίδιος και άλλαξε. Δεν είναι ψέμα μάλιστα, ότι από την Ευρώπη καταλαβαίναμε τα τελευταία χρόνια της μηδαμινής αντίστασης εντός συνόρων τι ειδους ομάδα έχει ο Ολυμπιακός. Από την Ευρώπη, στο κάτω - κάτω και τη διαχείριση του αγώνα με την Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ, είχαμε πάρει χαμπάρι για τη διαχείριση του Τιμούρ Κετσπάγια και την αγωνιστική του φιλοσοφία...

Με αυτή την έννοια, αυτό που "έβγαλε" ο ΠΑΟΚ στο ματς με την Καραμπάγκ ήταν για προβληματισμό. Μπορεί να μην έχει να κάνει με το τι θα συμβεί στο Καραϊσκάκη, αλλά έχει να κάνει με τις συνολικές αντοχές του φετινού ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό επίπεδο.

Αν για παράδειγμα όντως ο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να παίξει τρία σερί ματς, αυτό είναι πρόβλημα για τη σεζόν. Αφού στο 6άρι υπήρχε τέτοια "στένωση", δεν γίνεται και πολύ αντιληπτό γιατί συνέβη ό,τι συνέβη με τον Τζιόλη. Οπως επίσης έχει διαφορά το "κάνω ροτέισον" με το βάζω τέσσερις διαφορετικούς επιθετικούς περιοχής σε τόσο μικρό δείγμα αγώνων.

Η εμφάνιση με την Καραμπάγκ σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες του φετινού ΠΑΟΚ. Αυτές σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερες και τις έχουμε δει με τα μάτια μας. Αποτελεί όμως ένα δείγμα της φυσιογνωμίας του φετινού ΠΑΟΚ. Διότι ανέδειξε ελλείψεις που λίγο πολύ είχαμε στο μυαλό μας, αλλά δεν τις είχαμε κάνει τόσο συγκεκριμένες στο μυαλό μας. Και οι οποίες μέχρι τον Ιανουάριου, όταν μπορούν να γίνουν οι διορθώσεις, ίσως στοιχίσουν.

Οσο για το Καραϊσκάκη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ στην πραγματικότητα έχει μόνο μία επιλογή. Να αντιμετωπίσει τον αγώνα με την πίστη ότι δεν είναι χειρότερος από τον αντίπαλο. Οχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, σε αγωνιστικό επίπεδο. Παίζοντας το παιχνίδι, για το οποίο δημιουργήθηκε φέτος. Οτιδήποτε άλλο, που θα τού είναι "ξένο", δεν θα μπορέσει να το υποστηρίξει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x